Privacybeleid

Privacyverklaring Rentric

Rentric (onderdeel van Frisian Motors B.V.) vindt het belangrijk dat de privacy en veiligheid van bezoekers en klanten wordt gewaarborgd. Dit doen wij door de gegevens die u invoert via de website versleuteld te versturen door middel van een SSL certificaat en door zorgvuldig met gegevens om te gaan. Wij proberen zo weinig mogelijk gegevens van u te verwerken en te bewaren. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor het doeleinde waarvoor u ze heeft verstrekt en voor commerciële doeleinden. Uw gegevens worden niet gedeeld met derden.

Wij maken gebruik van een aantal systemen die door derden worden beheerd. Met hen is een verwerkersovereenkomst ondertekend. Zij zorgen dat de beveiliging altijd up-to-date is en dat kwaadwillenden worden geweerd. Wij maken gebruik van:

– Wordpress website
– Vtiger CMS
– Mailchimp voor nieuwsbrieven

Welke persoonsgegevens verwerken wij van u?

Webshop + CMS
Wanneer u een bestelling doet of een account aanmaakt op de website, dan bewaren wij de volgende persoonsgegevens van u. Deze gegevens worden gebruikt voor het afleveren van producten. Daarna bewaren wij uw gegevens in verband met eventuele garantie en de bewaarplicht voor de administratie.

– Naam
– Bedrijfsnaam
– E-mailadres
– Telefoonnummer
– Adres
– Woonplaats

Nieuwsbrief
Rentric verstuurt maximaal 12 keer per jaar een informatieve nieuwsbrief. Wij zullen nooit spam of irrelevante nieuwsbrieven naar u toesturen. De nieuwsbrieven versturen wij middels Mailchimp. Hiervoor hebben wij de volgende gegevens van u nodig:

– Naam
– E-mailadres


Uw persoonsgegevens inzien, bewerken of verwijderen?

Indien u inzicht wil in welke persoonsgegevens Rentric van u heeft, deze wilt laten bewerken of laten verwijderen, neem dan contact op via 0512 767 755 of stuur een mail naar info@rentric.nl. Voor het laten verwijderen van uw persoonsgegevens is het noodzakelijk dat u een geldige reden heeft. Het verwijderen van gegevens is alleen mogelijk mits conform andere wet- en regelgeving. Wij bewaren uw gegevens voor de termijn waarvoor wij denken dat deze relevant zijn.
Voordat wij overgaan tot het geven van inzage in de persoonsgegevens dient u zich te kunnen identificeren. Hiervoor zullen wij een aantal persoonlijke vragen stellen om uw identitet te verifiëren.

Als u zich uit wil schrijven voor de nieuwsbrief, dan kunt u dit zelf regelen door op ‘afmelden’ te klikken in de nieuwsbrief. Uiteraard kunnen wij dit ook voor u regelen. Neem hiervoor contact op met ons.

Welke voorzorgsmaatregelen treffen wij?
Rentric treft diverse maatregelen om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig zijn. Wij maken gebruik van:
– Alarmbeveiliging pand
– Wachtwoorden policy
– Medewerkersprofielen met beperkte rechten
– Regelmatige updates en back-ups
– Gegevens worden versleuteld

Wat is het cookiebeleid van Rentric?
Op de website van Rentric wordt gebruik gemaakt van cookies. Cookies zorgen ervoor dat de gebruikerservaring van de bezoeker zo goed mogelijk is. Rentric maakt ook gebruik van tracking cookies voor Google Analytics. Dit houdt in dat wij bijvoorbeeld in kunnen zien welke pagina u bezoekt en voor hoe lang. Ook wordt Google Analytics ingezet om te kijken hoe effectief de advertenties zijn. Google Analytics is dusdanig ingesteld dat de gegevens anoniem zijn. De laatste cijfers van uw IP-adres worden niet getoond en ook uw geografische locatie, waardoor u volledig anoniem blijft. Daarnaast wordt uw bezoekersprofiel niet gedeeld met derden.
Wat gebeurt er in het geval van een datalek?
Mocht het – ondanks de zorgvuldige voorzorgsmaatregelen – gebeuren dat gegevens vrijkomen door een datalek, dan wordt dit binnen 72 uur na het ontdekken van het datalek gemeld aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Indien u hierbij bent betrokken, dan ontvangt u hierin een uitleg met welke gegevens er zijn vergaard en hoe groot de geschatte gevolgen zijn.